Höstutflykt 2017

Den 13 september gjorde 18 personer i Smålands Gille i Nyköping en resa till Huskvarna för att få en guidad visning av Fabriksmuséet.

En duktig guide informerade om hur Husqvarna Vapenfabrik startade som ett gevärsfaktori 1689 och som sedan utvecklades till tillverkning av bl.a. symaskiner, motorcyklar, cyklar, vitvaror, motorsågar och gräsklippare.

Fabriken ägdes av Elektrolux 1978 – 2006 då fabriken avknoppades och blev ett eget bolag. Numera tillverkas bara motorsågar och vissa modeller av gräsklippare i Husqvarna. Allt annat tillverkas nu bl.a i utlandet men fortfarande under namnet Husqvarna.

Efter en god lunch där många lät sig väl smaka av stuvad potatis och småländska isterband (vad annars?) gavs tillfälle att besöka Smedbyn med många hantverkare. Under hemresan fanns också tillfälle att besöka Rudenstams Gårdsbutik & Café. Vi påmindes också om vilket vackert landskap vi kommer ifrån. Intet öga var torrt.

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *