Höstutflykt 2015

Lamm 1

Den 22 sept. åkte ett 20-tal smålänningar till Tranås för att besöka Skinnberederiet. Vi fick kaffe när vi kom fram och guidning igenom berederiets ca 25 beredningsstationer, för att få en uppfattning om hur ett skinn blir till. Det var mycket intressant.  Själva beredningen var ett hårt arbete och de som arbetade där gjorde verkligen skäl för lönen.

Lunchen åt vi på Badhotellet. Den smakade utmärkt.

På eftermiddagen fick vi guidning på pälsmuseet, vilket också var intressant. Körsnärerna, numera pensionärer, visade vilket otroligt hantverk de bedrev när de bl.a skulle skära till en päls. Hela utflykten var trevligt upplagd och vi tackar Barbro Nord för detta.

Barbro N. 1


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *